Heldere tomatensoep met rijst en balletjes

Heldere tomatensoep met rijst en balletjes

Smulweb imageSmulweb

Frisse tomatensoep met gehaktballetjes en rijst. Perfect voor een feestelijk diner of als heerlijk voorgerecht. Zelf tomaten ontvellen en kleine stukjes snijden voor een lekkerder resultaat. Afgemaakt met selderij en een Spaanse peper.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Heldere tomatensoep met rijst en balletjes op tafel.

  1. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen, er heet water over te gieten, even te laten staan, af te spoelen met koud water en te ontvellen.
  2. Snijd de tomaten in kleine stukken.
  3. Breng de kippenbouillon, rode wijn en de tomaten aan de kook.
  4. Pel de sjalot en de knoflook. Snijd deze in stukjes en voeg die bij de tomaten in de bouillon.
  5. Maak de bleekselderij schoon door de draden te verwijderen met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van de Spaanse peper.
  6. Snijd één stengel bleekselderij in stukken en voeg die ook bij de bouillon samen met de in stukjes gesneden peper, laurierblad en gedroogde oregano.
  7. Laat de soep plm. 30-45 minuten zachtjes trekken en zeef de soep om alle vaste bestanddelen te verwijderen.
  8. Breng de bouillon weer aan de kook.
  9. Kruid de gehaktballetjes met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
  10. Voeg de gehaktballetjes en de rijst toe aan de soep en laat de soep zachtjes trekken tot de rijst en de balletjes gaar zijn (plm. 15 minuten).
  11. Snij de resterende schoongemaakte stengels bleekselderij in kleine blokjes en voeg die op het laatst toe aan de soep (moeten knapperig blijven).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Rijst Tomatensoep