- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Heldere tomatensoep met rijst en balletjes op tafel.
- Ontvel de tomaten door ze in te kruisen, er heet water over te gieten, even te laten staan, af te spoelen met koud water en te ontvellen.
- Snijd de tomaten in kleine stukken.
- Breng de kippenbouillon, rode wijn en de tomaten aan de kook.
- Pel de sjalot en de knoflook. Snijd deze in stukjes en voeg die bij de tomaten in de bouillon.
- Maak de bleekselderij schoon door de draden te verwijderen met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van de Spaanse peper.
- Snijd één stengel bleekselderij in stukken en voeg die ook bij de bouillon samen met de in stukjes gesneden peper, laurierblad en gedroogde oregano.
- Laat de soep plm. 30-45 minuten zachtjes trekken en zeef de soep om alle vaste bestanddelen te verwijderen.
- Breng de bouillon weer aan de kook.
- Kruid de gehaktballetjes met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
- Voeg de gehaktballetjes en de rijst toe aan de soep en laat de soep zachtjes trekken tot de rijst en de balletjes gaar zijn (plm. 15 minuten).
- Snij de resterende schoongemaakte stengels bleekselderij in kleine blokjes en voeg die op het laatst toe aan de soep (moeten knapperig blijven).