Bloemkoolpreisoep

Bloemkoolpreisoep

Smulweb imageSmulweb

Een lichte en smaakvolle soep voor elk seizoen! Bloemkool- en preiroosjes zorgen voor de volledige vulling en ontbijtspek en verse peterselie strooien extra porties smaak. Even bakken in de oven en dan genieten van een knapperige spek om het af te maken!

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bloemkoolpreisoep op tafel.

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olie in een diepe (soep)pan aan tot het goed begint te geuren.
  2. Snijd de prei in halve ringen en was deze grondig onder de koude kraan. Doe de preiringen in de pan en bak deze twee minuutjes mee.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze onder de koude kraan. Doe de bloemkoolroosjes in de soeppan en schenk de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep minimaal een half uur met de deksel half op de pan koken.
  4. Pureer de soep met behulp van de staafmixer en breng de soep op smaak met nootmuskaat, Worcestershire sauce en peper en zout. Draai het vuur laag en houd de soep warm.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C en verdeel de plakjes ontbijtspek over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de spek bovenin de oven in maximaal 10 minuten goed knapperig.
  7. Snijd de knapperige spekreepjes fijn en verdeel deze over de kommen bloemkool-preisoep. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Soep Vlees