Hollandse ovenschotel bloemkool met hardgekookt ei prei ham en kaas

Hollandse ovenschotel bloemkool met hardgekookt ei prei ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieke Hollandse ovenschotel is een echte winnaar aan tafel. Met bloemkool, ham, ei en prei onder andere heb je alle voedingsstoffen binnen een ovenschaal. Uit de oven is hij het lekkerst!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hollandse ovenschotel bloemkool met hardgekookt ei prei ham en kaas op tafel.

  1. Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de prei en de knoflook zachtjes gedurende ongeveer 3 minuten. Blus af met de slagroom en laat nog een paar minuten zachtjes stoven.
  2. Kook de aardappels gaar met zout. Laat goed uitstomen en stamp fijn met een aardappelstamper. Roer de prei, ham, eieren en lente-uitjes door de aardappelen. Indien te dik, voeg dan wat melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar (niet langer dan 5 minuten). Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  4. Roer de bloemkoolroosjes door de aardappelpuree.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de aardappel/bloemkoolpuree in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal gedurende ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot alles een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel