Blauwe bessenbramenjam met creme de cassis en limoen

Blauwe bessenbramenjam met creme de cassis en limoen

Smulweb imageSmulweb

Deze blauwe bessenbramenjam heeft een extra kick door de ingrediënten creme de cassis en limoen. Heerlijk op een cracker of een scone. Makkelijk en snel klaar te maken, het perfecte ontbijt of zondagse brunch.

15 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 70 g Crème de cassis

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Blauwe bessenbramenjam met creme de cassis en limoen op tafel.

  1. Was de bessen en bramen en doe ze samen met het aanhangende water in een pan.
  2. Boen de limoen goed schoon, rasp het zest eraf en pers de limoen uit. Voeg dit samen met de suiker en Crème de cassis toe aan de vruchten.
  3. Kook dit geheel ongeveer 10 minuten en stamp het een beetje fijner met een stamppotstamper. (staafmixer kan ook als je van fijner houdt).
  4. Vul goed schoongemaakte potjes (heet sodawater of vaatwasser) met behulp van een trechter en draai de deksels strak dicht.
  5. Zet de potjes ongeveer 10 minuten op zijn kop.
  6. Daarna kun je ze weer omdraaien en verder af laten koelen.
  7. Bewaar de potjes op een koele en donkere plek (bijvoorbeeld in een kelder).
  8. De geopende pot kun je het beste in de koelkast bewaren en schep de jam er altijd uit met een schoon lepeltje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit