- 70 g Crème de cassis
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Blauwe bessenbramenjam met creme de cassis en limoen op tafel.
- Was de bessen en bramen en doe ze samen met het aanhangende water in een pan.
- Boen de limoen goed schoon, rasp het zest eraf en pers de limoen uit. Voeg dit samen met de suiker en Crème de cassis toe aan de vruchten.
- Kook dit geheel ongeveer 10 minuten en stamp het een beetje fijner met een stamppotstamper. (staafmixer kan ook als je van fijner houdt).
- Vul goed schoongemaakte potjes (heet sodawater of vaatwasser) met behulp van een trechter en draai de deksels strak dicht.
- Zet de potjes ongeveer 10 minuten op zijn kop.
- Daarna kun je ze weer omdraaien en verder af laten koelen.
- Bewaar de potjes op een koele en donkere plek (bijvoorbeeld in een kelder).
- De geopende pot kun je het beste in de koelkast bewaren en schep de jam er altijd uit met een schoon lepeltje.