Mosselsauzen en -dip

5x Mosselsauzen en -dip

Mosselen zijn niet voor niets populaire schelpdieren! Wat een fantastische traktatie. Natuurlijk hoort er een lekker sausje of een dipje bij. Of je nu kiest voor gekookte mosselen, gebakken mosselen of mosselen uit de oven, de juiste dipsaus kan de smaak van deze lekkernijen écht naar een hoger niveau tillen. Er zijn veel verschillende smaken en stijlen van dipsauzen die perfect passen bij de zachte en zilte smaak van mosselen. Bekijk de recepten van deze heerlijke mosselsausjes.

1. Klassieke mosselsaus

Ingrediënten
  1. 1 el fijne mosterd
  2. 5 el mayonaise
  3. 2 el witte wijn
Bereiding
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer alles tot een gladde substantie.

2. Citroen aioli

Ingrediënten
  1. 2 teentjes knoflook
  2. 1 tl grof zeezout
  3. 1 ei
  4. 3 el citroensap
  5. 200 ml zonnebloemolie
  6. Fijngeraspte schil van een citroen
Bereiding
  1. Voeg het citroensap, geperste knoflook, ei en zeezout in een maatbeker samen.
  2. Mix met een staafmixer de ingrediënten en schenk langzaam de zonnebloemolie erbij.
  3. Pureer met de staafmixer tot een gladde knoflooksaus.
  4. Voeg de fijngeraspte schil van de citroen toe.

3. Kruidensaus

Ingrediënten
  1. 1 sjalot
  2. 1 el kappertjes
  3. 3 el verse kruiden: peterselie, dille, tijm en munt
  4. 2 el mayonaise
  5. 200 gr crème fraîche
  6. Zout en peper
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen.
  2. Voeg de verse kruiden toe en schep alles door elkaar.

4. Franse mosterdvinaigrette

Ingrediënten
  1. 2 el witte wijnazijn
  2. 2 tl Dijon mosterd
  3. 6 el extra vierge olijfolie
  4. Zout en peper
Bereiding
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom.

5. Thaise mosseldip

Ingrediënten
  1. 2 el limoensap
  2. 2 el gembersiroop
  3. 5 el zoete Thaise chilisaus
Bereiding
  1. Klop in een kom de limoensap, gembersiroop en de chilisaus tot een gladde dip.
  2. Bestrooi eventueel met geroosterd sesamzaad.

Meer inspiratie