Groentestoofpotje met gebakken seitan

Groentestoofpotje met gebakken seitan

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk en smaakvol groentestoofpotje dat perfect past op elke gelegenheid. Geserveerd met gebakken seitan, die gemarineerd is in kruiden. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Groentestoofpotje met gebakken seitan op tafel.

  1. Bereid de groenten voor door de zoete aardappelen te schillen en in grove stukken te snijden. Snijd de geschilde wortelen in grote stukken van 4 cm lang en 1 cm dik. Snijd de selder in reepjes van 1 cm breed. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snipper de sjalotten grof. Snipper het knoflook fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpot en fruit de sjalotten en knoflook totdat ze glazig zijn.
  3. Voeg de gesneden groenten en aardappelen toe en giet er rode wijn en groentebouillon over. Voeg het blaadje laurier en de takjes tijm en rozemarijn toe. Kruid met zwarte peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur sudderen.
  4. Dep ondertussen de seitan goed droog.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de seitan aan alle kanten mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Verwijder het blaadje laurier en de takjes tijm en rozemarijn uit de stoofpot.
  7. Serveer het groentestoofpotje met de gebakken seitan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Stoofpotje Soep