Overheerlijke ovenschotel met pesto mozzarella en penne

Overheerlijke ovenschotel met pesto mozzarella en penne

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met penne, mozzarella en pesto, op smaak gebracht met koriander, rozemarijn en een vleugje kaneel. Saus van tomatenpuree, gehakt, slagroom en melk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke ovenschotel met pesto mozzarella en penne op tafel.

  1. Snipper de ui en snij of pers de knoflookteentjes. Hak de rozemarijn en koriander fijn en snij de paprika's in ringen.
  2. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Fruit hierin de uitjes en knoflook glazig. Voeg daarna de tomatenpuree toe en ontzuur deze (blijven roeren tot de puree niet zuur meer ruikt).
  3. Doe hierna de bouillon erbij (250 ml water en een half bouillonblokje). Voeg de koriander, 1 paprika en rozemarijn toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook.
  4. Intussen een koekenpan opzetten met een eetlepel olie voor het gehakt. Bak het gehakt rul en schep over in de saus. Voeg al roerend voorzichtig de slagroom toe en daarna de melk.
  5. Breng de saus terug aan de kook en voeg 1 eetlepel pesto en wat kaneel, chilipoeder, peper en zout toe naar smaak. De kaneel moet net te proeven zijn maar niet overheersen dus ben voorzichtig. De saus moet licht lobbig zijn (niet te dun). Als de saus te dun is, laat het dan even inkoken.
  6. Haal de saus van het vuur en zet een pan met water en een eetlepel olie op het vuur en kook de pasta beetgaar. Niet te gaar! Doe de penne in een ovenschaal en giet het sausmengsel eroverheen. Zorg dat de penne zoveel mogelijk bedekt is met saus. Verdeel de paprikaschijfjes over de pasta en leg de mozzarella eroverheen. Smeer op de mozzarella nog een laagje pesto en zet nog ongeveer een kwartier in de oven op 200 graden.
  7. Lekker voor erbij is een frisse salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen Kaas Pasta