- 2 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper op tafel.
- Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
- Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 minuten, geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep aan de kook.
- Kook de soep 15 minuten. Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit.
- Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
- Klop de verse roomkaas - met een lepel - los met de peper.
- Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de kappertjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen.