Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper. Heerlijke combinatie van Provençaalse kruiden, water, witte wijn/apple sap en Bouillonketeltjes. Geef er een verrassende twist aan door er kappertjes aan toe te voegen. Gegarandeerd een succes bij iedereen aan tafel.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Courgette-uiensoep met verse kaas en zwarte peper op tafel.

  1. Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien en courgette 3 minuten, geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep aan de kook.
  4. Kook de soep 15 minuten. Schep er 4 eetlepels van de uien en courgette uit.
  5. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
  6. Klop de verse roomkaas - met een lepel - los met de peper.
  7. Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de kappertjes erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Kruiden