Zoete sushi

Zoete sushi

Smulweb imageSmulweb

Verander het sushi spel met zoete sushi! Sushi gemaakt van flensjesdeeg, gevuld met rijstpap, ricotta en bosvruchten. Afgemaakt met frambozencoulis en crème anglaise.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Crème de cassis
  • 500 g Crème Anglaise

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zoete sushi op tafel.

  1. Laat de diepgevroren bosvruchten en frambozencoulis ontdooien en laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp het water eruit.
  2. Maak de rijstpapvulling: breng 5 dl melk aan de kook met de rijst, 2 eetl. suiker en het vanillestokje en laat ±30min. koken op een zacht vuur. Los 2 uitgeknepen gelatineblaadjes op in de rijstpap. Laat afkoelen.
  3. Maak de ricottavulling: verwarm de crème de cassis met 1 eetlepel suiker in een steelpannetje. Roer er 1 uitgeknepen gelatineblaadje onder tot het volledig is opgelost. Klop dit mengsel onder de ricotta. Laat afkoelen.
  4. Maak het flensjesdeeg: mix de bloem met de eieren, 2,5dl melk, de vanillesuiker en de maïsolie. Bak de flensjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Besmeer de helft van de flensjes met een laagje rijstpap en de andere helft met een laagje ricotta mengsel. Schik in het midden enkele bosbessen of bosvruchten. Rol de flensjes op en laat minstens 2 u. opstijven in de koelkast.
  6. Snij de flensjes in stukjes van 2,5 cm dik en zet ze rechtop op een schotel. Dien de frambozencoulis en de crème anglaise apart op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst