Zalmforel- of zalmfilet met kappertjes-knoflook-citroen-botersaus

Zalmforel- of zalmfilet met kappertjes-knoflook-citroen-botersaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gegrilde zalmforel of zalmfilet met kappertjes, knoflook en citroenbotersaus. Bak de vis op de huid waardoor hij van buiten knapperig wordt. De saus met kappertjes, knoflook en citroen maakt dit gerecht helemaal af!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmforel- of zalmfilet met kappertjes-knoflook-citroen-botersaus op tafel.

  1. Bestrijk de filets met de Italiaanse kruiden en het zout.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets 1-5 minuten met de huid naar onderen.
  3. Draai de filets om en bak nog 1,5 minuut.
  4. Haal de pan van het vuur, leg een deksel op de pan en laat 5-10 minuten in de pan liggen.
  5. Als de vis gaar is, leg hem voorzichtig op een bord en haal het vel eraf.
  6. Voeg de kappertjes, knoflook en citroensap toe aan de overgebleven olie in de pan.
  7. Laat ongeveer 1 minuut zachtjes bakken tot de knoflook zacht is geworden.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg 2 eetlepels boter toe, al roerend, tot de boter smelt.
  9. Leg de vis terug in de pan en lepel de saus eroverheen. Serveer direct.
eet smakelijk