Franse bouillabaise uit marseille

Franse bouillabaise uit marseille

Smulweb imageSmulweb

Zin in een Frans vissoepje? Probeer dan eens deze bouillabaisse uit Marseille. Met ingrediënten als venkelzaad en sinaasappelschil ben je verzekerd van een unieke smaakbeleving.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Franse bouillabaise uit marseille op tafel.

  1. Bak ui, bleekselderij en prei tot ze zacht zijn. Voeg verse kruiden, sinaasappelschil, knoflook, venkelzaad, steranijs en tomaten toe.
  2. Voeg visbouillon, saffraan en steranijs toe en laat het geheel 40 minuten koken.
  3. Verwijder de schil, steranijs en kruiden. Voeg vis toe en laat nog 6 minuten koken. Voeg eventueel verse peterselie toe.
  4. Voeg tomatenpuree, peper en zout toe en roer alles door.
eet smakelijk