Herfstlasagne met pompoen en knolselder

Herfstlasagne met pompoen en knolselder

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk herfstgerecht: lasagne met pompoen, knolselder en eekhoorntjesbrood. Bereid met oregano-ricotta-kaassaus en mozzarella voor een smakelijke ovenschotel. Perfect voor een gezellig diner bij kaarslicht of als verwennerij na een drukke dag.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 3 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Herfstlasagne met pompoen en knolselder op tafel.

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snipper het knoflook en 1 sjalot en bak glazig in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten stoven. Rasp intussen de ongeschilde courgette grof.
  2. Voeg de pompoenblokjes en een scheutje water toe aan het knoflook en de sjalot. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen tot de pompoen zacht is. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat intussen het eekhoorntjesbrood 20 minuten weken in 3 dl heet water. Giet af en vang het weekvocht op. Spoel het eekhoorntjesbrood, knijp uit en snipper fijn. Zeef het weekvocht en zet opzij.
  4. Schil en snijd de knolselder in blokjes. Kook 10 minuten in de melk met een snufje zout. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Pureer met de staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snipper de tweede sjalot. Fruit glazig in 2 eetlepels olijfolie. Doe er het eekhoorntjesbrood en de tijm bij. Giet er het weekvocht van het eekhoorntjesbrood bij. Laat inkoken tot de vloeistof bijna volledig verdampt is.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C.
  7. Meng het eekhoorntjesbrood en de geraspte courgette onder de pompoenen knolselderpuree.
  8. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg er een paar lasagnevellen in, bestrijk met wat knolselderpuree, dek af met plakken ham en leg daarop weer lasagnevellen. Dan komt er een laag pompoenpuree, weer plakken ham en lasagnevellen. Werk zo verder in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met lasagnevellen.
  9. Breng de room aan de kook met de oreganoblaadjes, peper en zout. Roer er de ricotta en parmezaan onder.
  10. Lepel de kaassaus over de lasagne. Verdeel er de mozzarellaschijfjes over. Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen