Herfstsoep met pompoen

Herfstsoep met pompoen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk herfstgerecht, de herfstsoep met pompoen. Schil, snijd en Stoof. Mix en voeg room en spekblokjes toe. Kruid af met peper en zout. Heerlijk in combinatie met huisbereide croutons (zie tip).

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfstsoep met pompoen op tafel.

  1. Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes.
  2. Smelt de boter in een diepe kookpot en bak de spekblokjes gedurende 2 minuten. Schept ze uit de pan en hou ze warm.
  3. Stoof de diepgevroren soepgroenten gedurende 3 minuten in dezelfde kookpot. Voeg de blokjes pompoen toe, bestrooi met tijm en overgiet met de bouillon. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Mix de soep heel fijn en laat nog even opwarmen. Voeg de room en de spekblokjes toe, maar laat de soep niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep onmiddellijk en geef er eventueel huisbereide croutons bij (zie tip).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen