- 80 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas op tafel.
- Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm. Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
- Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed. Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.
- Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.
- Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
- Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette.
- Dien op samen met de aardappelgratin.