Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas

Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas

Smulweb imageSmulweb

Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas: Dunne aardappelschijven afgewisseld met fijn gesneden witloof, kaasblokjes, noten, geperste knoflook en kruiden. Gratin eindigt met geraspte kaas en boter. Bakken in oven met room en melk. Serveren met gemengde salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas op tafel.

  1. Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm. Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
  2. Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed. Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.
  4. Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
  5. Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette.
  6. Dien op samen met de aardappelgratin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin