- 250 ml Kookvocht
- 0.75 g Rode peper
- 125 ml Water
- 125 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 17 stappen deze heerlijke Pasta met kip zongedroogde tomaat en spinazie in een bloemkoolsaus op tafel.
- Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de knoflook, tomaatjes en kipfilet op middelhoog vuur.
- Strooi er wat paprikapoeder over en laat 2-3 minuten omroerend bakken tot de kip gaar is.
- Bestrooi met zout, peper en meer paprikapoeder en haal van het vuur.
- Voeg direct de spinazie toe en leg een deksel op de pan. Laat van het vuur tot de spinazie is geslonken.
- Maak intussen de bloemkoolsaus.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes en kook in een grote pan 30-40 minuten tot de bloemkool boterzacht is.
- Giet de bloemkool af, je moet ongeveer 875 gram gekookte bloemkool overhouden, bewaar 125 milliliter kookvocht.
- Los een halve kippenbouillontablet op in 125 milliliter van het bewaarde kokende bloemkoolwater.
- Pureer de bloemkool in een blender met de bouillon, de kaas en zout tot je een fluweelzachte saus hebt.
- Breng op smaak met zout, peper en, indien gewenst, nootmuskaat.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 250 milliliter pastawater.
- Spoel de pasta af met koud water.
- Voeg 250 milliliter bloemkoolsaus en 60 milliliter pastawater toe aan het kip- en tomatenmengsel.
- Voeg de basilicum, paprikapoeder en gedroogde verkruimelde chilipepers toe. Meng door de saus en voeg eventueel meer chilipepers toe voor meer pit.
- Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg eventueel nog wat pastawater toe als de saus te dik is.
- Voeg eventueel meer van alle kruiden toe om op smaak te brengen.