Grieks gestoof lamsvlees met heerlijk kruiderij

Grieks gestoof lamsvlees met heerlijk kruiderij

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Grieks gestoofd lamsvlees met kruiderij, gemarineerd met olijfolie en krokantgebakken. Gestooft in een heerlijke saus met wijn, bouillon en citroensap. Laat het vlees in de oven op 160-180°C gedurende 3 uur stoven. Een waar genot.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Lamsfilet
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Grieks gestoof lamsvlees met heerlijk kruiderij op tafel.

  1. Meng de marinade-ingrediënten met olijfolie en kwast het vlees ermee in, zorg ervoor dat het overal goed bedekt is.
  2. Laat het vlees een uur marineren en bak het daarna krokant in olijfolie.
  3. Doe het vlees in een ovenvaste pan met deksel.
  4. Meng de wijn, bouillon en citroensap door het bakvet en schraap de aangekoekte resten van de bodem.
  5. Voeg het hete vocht aan het vlees toe, er moet genoeg vocht zijn zodat ongeveer de helft van het vlees onder het vocht staat.
  6. Dek de pan af en stoof verder in de oven op 160-180°C gedurende 3 uur, keer het vlees af en toe om. Leng het overgebleven stoofvocht eventueel aan met water en verdeel de jus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Vlees