- 250 g Pastinaak
- 200 g Knolselderij
- 15 g Jumbo basilicum plantje
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis op tafel.
- Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snijd ze in stukjes. Bak de amandelschilfers kort aan in een pan zonder vetstof maar met een antiaanbaklaag. Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn. Mix alle verse kruiden met 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels water. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 minuut. Voeg de stukjes groenten, groentebouillon en tijm toe. Laat 15 minuten afgedekt koken.
- Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- Verwarm de soep zachtjes zonder te laten koken als u deze van tevoren hebt klaargemaakt. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.