Mac and cheese met bacon and gekaramelliseerde uien

Mac and cheese met bacon and gekaramelliseerde uien

Smulweb imageSmulweb

Met deze Mac and cheese met bacon and gekaramelliseerde uien blijf je smullen! De combinatie van romige Mac met gekaramelliseerde uien en knapperige bacon smaakt heerlijk. Het gerecht is zowel geschikt voor een gezellige avond thuis als een picknick in het park.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Mac and cheese met bacon and gekaramelliseerde uien op tafel.

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak op hoog vuur ongeveer 10 minuten onder voortdurend roeren. Blijf roeren om te voorkomen dat ze aanbakken.
  2. Zet het vuur lager en laat de uien nog 10 minuten bakken. De uien moeten bruin worden zonder te verbranden. Blijf roeren.
  3. Bestrooi met zout en zet het vuur laag, blijf roeren.
  4. Giet 1 eetlepel balsamico over de uien en meng dit met de uien. Gebruik een spatel om de bodem van de pan te schrapen zodat de uien worden omgeven door de balsamico.
  5. Bak de bacon knapperig in de oven op 180 graden, laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  6. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel met koud water.
  7. Voeg in een sauspan de slagroom, Cheddar, Gruyère en een ¼ theelepel zout samen tot de kazen smelten.
  8. Voeg zwarte peper, Cayennepeper en paprikapoeder toe naar smaak.
  9. Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door gedurende 5-10 minuten tot de macaroni goed bedekt is met de saus.
  10. Voeg de uien en bacon toe aan de romige macaroni.
  11. Bestrooi eventueel met overgebleven kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Mac and cheese