- 90 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Mac and cheese met bacon and gekaramelliseerde uien op tafel.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak op hoog vuur ongeveer 10 minuten onder voortdurend roeren. Blijf roeren om te voorkomen dat ze aanbakken.
- Zet het vuur lager en laat de uien nog 10 minuten bakken. De uien moeten bruin worden zonder te verbranden. Blijf roeren.
- Bestrooi met zout en zet het vuur laag, blijf roeren.
- Giet 1 eetlepel balsamico over de uien en meng dit met de uien. Gebruik een spatel om de bodem van de pan te schrapen zodat de uien worden omgeven door de balsamico.
- Bak de bacon knapperig in de oven op 180 graden, laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel met koud water.
- Voeg in een sauspan de slagroom, Cheddar, Gruyère en een ¼ theelepel zout samen tot de kazen smelten.
- Voeg zwarte peper, Cayennepeper en paprikapoeder toe naar smaak.
- Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door gedurende 5-10 minuten tot de macaroni goed bedekt is met de saus.
- Voeg de uien en bacon toe aan de romige macaroni.
- Bestrooi eventueel met overgebleven kaas.