Linzenstoofpotje met spruiten

Linzenstoofpotje met spruiten

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk Linzenstoofpotje met spruiten. Ideaal voor een koude dag. Uien, knoflook, pepertje, tijm, gedroogde tomaten en linzen vormen de basis van deze smakelijke maaltijd. Voeg spruiten en aardappelen toe, kruid met peper en zout. Meng er room onder en laat 2 minuten inkoken. Bestrooi met peterselie en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm
  • 500 g Spruitjes uit de diepvries
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linzenstoofpotje met spruiten op tafel.

  1. Laat de spruiten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snijd in stukken. Snipper de uien en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn. Snipper de platte peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Snij de gedroogde tomaten fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en het pepertje 2 minuten.
  3. Voeg de uitgelekte linzen toe, samen met de gedroogde tomaten en de tijm. Giet er de groentebouillon bij en laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de spruiten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 15 minuten garen.
  5. Meng er de room onder en laat 2 minuten inkoken.
  6. Bestrooi met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Stoofpotje