Marinade voor kipspiesjes met ananas

Marinade voor kipspiesjes met ananas

Smulweb imageSmulweb

Laat de kipfilet dobbelsteentjes heerlijk marineren met deze lekkere marinade voor kipspiesjes met ananas! Gember, knoflook, peper en andere ingrediënten verpakt alle smaken in de kip. Afgewisseld met blokjes ananas geniet je van perfectie op de BBQ.

10 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Marinade voor kipspiesjes met ananas op tafel.

  1. Hak de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de knoflook en peper fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes, leg ze in de marinade en schep alles goed door elkaar.
  3. Laat dit tenminste 6 uur marineren in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaarmaken en 24 uur laten marineren
  4. dit komt de smaak alleen maar ten goede.
  5. Vlak voordat je het gaat gebruiken, maak je de ananas schoon en snijd je deze in blokjes. Maak spiesjes om en om van kip en ananas.
  6. TIP: Leg de stokjes al in het water als je het vlees gaat marineren. De stokjes kunnen zich dan volzuigen met water en verbranden daardoor niet op de bbq. Ook kun je het vlees er beter aan doen en weer afhalen
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas