Groninger mosterdsoep met een geheime tip

Groninger mosterdsoep met een geheime tip

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met een Groninger mosterdsoep. Deze romige soep van boter, ui, bloem, bouillon, mosterd, room, wijn en spekjes is heerlijk om te serveren met brood. Voeg een geheime tip toe door lente-uitjes in de soep te doen en het af te toppen met spekjes.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Groninger mosterdsoep met een geheime tip op tafel.

  1. Smelt de boter in een grote soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  2. Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 4 minuten garen.
  3. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer ondertussen met een garde alles goed door elkaar.
  4. Doe de mosterd erbij en laat dit op een klein pitje zachtjes doorkoken (5 minuten) zodat het geheel kan indikken.
  5. Voeg vervolgens eerst de room en daarna de wijn toe en blijf goed doorroeren.
  6. Bak intussen de spekjes krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.
  7. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes.
  8. Doe vlak voor het opdienen de spekjes en de lente-ui in de soep. Je kunt het ook serveren zoals op de foto (met een beetje lente-ui en spekjes in het midden van het bord).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep