Varkenskoteletten op normandische wijze

Varkenskoteletten op normandische wijze

Smulweb imageSmulweb

Op normandische wijze bereide varkenskoteletten. Gebakken in boter en olie, daarna gesudderd in een cider mosterd saus afgetopt met peterselie. Serveren met gebakken appels en veldsla.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 ml Cider

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenskoteletten op normandische wijze op tafel.

  1. Doe een klont boter en de olie in een grote, diepe pan en bak de varkenskoteletten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg ze op een bord.
  2. Fruit de fijngehakte sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur. Bestrooi na 2 minuten met bloem, roer 30 seconden, giet er dan de cider bij en meng goed. Laat 1/3 inkoken op middelhoog vuur.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. Laat een klont boter smelten in een grote braadpan en bak de appelblokjes goudbruin op vrij hoog vuur. Roer regelmatig om.
  4. Voeg de room, mosterd en peterselie toe aan de cidersaus. Leg de koteletten erin, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
  5. Serveer warm met de gebakken appels en veldsla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Appel