Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mini appeltaart op tafel.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking.
- Vet de muffinvormpjes in en bestuif een werkblad met bloem.
- Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (bijvoorbeeld een kommetje) rondjes uit die iets groter zijn dan de muffinvorm.
- Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodem met paneermeel.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met suiker en kaneel. Schep de stukjes appel in de vormpjes.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van. Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes.
- Bestrijk de appeltaartjes met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes.