surinaamse bami

surinaamse bami

Smulweb imageSmulweb

Surinaamse bami met verse groenten, kruiden en gehakt. De spaghetti wordt op smaak gebracht met zachte olie en verschillende soorten ketjap. Geschikt als maaltijd tijdens het weekend met vrienden.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke surinaamse bami op tafel.

  1. Kook de spaghetti gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een ruime pan met kokend water en 2 Maggi blokjes.
  2. Snijd alle ingrediënten die nodig zijn alvast en zet ze klaar voor gebruik.
  3. Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.
  4. Schenk er een halve eetlepel (sesam)olie en 1 eetlepel zoute en zoete ketjap over. Meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
  5. Pak een grote wok of pan en verhit hierin een scheutje of eetlepel (arachide)olie en fruit daarin de harissa/maggi blokje samen met de knoflook, gember en pepertje lichtbruin aan. Voeg de ui toe en fruit deze glazig samen met de paprika, lente ui en champignons.
  6. Bak het gehakt rul samen met de andere kruiden, tomatensaus en verschillende soorten ketjap.
  7. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en laat alles even goed warm worden.
  8. Meng de saus met de spaghetti en serveer. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami