- 0.5 Rode peper
- 50 g Cantharellen
- 0.5 Rode peper
- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Garnalen met gewokte groente op tafel.
- Marineer een uur van tevoren de garnalen met een gehakte knoflookteen, wat gehakte gember (1 cm), een halve gehakte Spaanse peper en een scheutje droge sherry. Gebruik eventueel Pedro Ximenez sherry voor een zoetige smaak.
- Maak eerst de groenteschotel. Snijd bleekselderij, paksoi, cantharellen (of gewone champignons) en lente-ui in stukjes. Voeg ook taugé toe.
- Verhit de wok op hoog vuur. Voeg olie toe en geef smaak aan de olie met een Spaans pepertje, knoflook en gember. Voeg eerst de bleekselderij en paksoi toe en roerbak deze ongeveer 2 minuten. Voeg dan de taugé toe en roerbak nogmaals kort. Haal uit de wok en bewaar even apart.
- Voeg opnieuw olie toe aan de wok en verhit op hoog vuur. Voeg knoflook en een halve Spaanse peper toe om smaak aan de olie te geven. Voeg vervolgens de lente-ui toe en roerbak kort. Voeg dan de cantharellen toe en roerbak nogmaals ongeveer 2 minuten.
- Voeg de groenteschotel toe aan de wok en roerbak het geheel nog kort door.
- Verhit de wok opnieuw en voeg opnieuw olie toe. Voeg dan de garnalen mét de marinade toe en wok deze kort tot de garnalen mooi gekleurd zijn (1 à 2 minuten).
- Serveer de garnalen met groenteschotel direct uit de wok en geniet ervan!