Garnalen met gewokte groente

Garnalen met gewokte groente

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van gewokte groentes (bleekselderij, paksoi, cantharellen, lente-ui en taugé) en garnalen. De garnalen marineer je van tevoren met een combinatie van knoflook, gember, Spaanse peper en droge sherry. Vervolgens worden de groenten gewokt en apart gehouden, zodat de garnalen met de marinade snel worden gebakken tot ze mooi gekleurd zijn. Serveer direct vanuit de wok.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper
  • 50 g Cantharellen
  • 0.5 Rode peper
  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Garnalen met gewokte groente op tafel.

  1. Marineer een uur van tevoren de garnalen met een gehakte knoflookteen, wat gehakte gember (1 cm), een halve gehakte Spaanse peper en een scheutje droge sherry. Gebruik eventueel Pedro Ximenez sherry voor een zoetige smaak.
  2. Maak eerst de groenteschotel. Snijd bleekselderij, paksoi, cantharellen (of gewone champignons) en lente-ui in stukjes. Voeg ook taugé toe.
  3. Verhit de wok op hoog vuur. Voeg olie toe en geef smaak aan de olie met een Spaans pepertje, knoflook en gember. Voeg eerst de bleekselderij en paksoi toe en roerbak deze ongeveer 2 minuten. Voeg dan de taugé toe en roerbak nogmaals kort. Haal uit de wok en bewaar even apart.
  4. Voeg opnieuw olie toe aan de wok en verhit op hoog vuur. Voeg knoflook en een halve Spaanse peper toe om smaak aan de olie te geven. Voeg vervolgens de lente-ui toe en roerbak kort. Voeg dan de cantharellen toe en roerbak nogmaals ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg de groenteschotel toe aan de wok en roerbak het geheel nog kort door.
  6. Verhit de wok opnieuw en voeg opnieuw olie toe. Voeg dan de garnalen mét de marinade toe en wok deze kort tot de garnalen mooi gekleurd zijn (1 à 2 minuten).
  7. Serveer de garnalen met groenteschotel direct uit de wok en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente