Salad in a jar met kip mango en koriander

Salad in a jar met kip mango en koriander

Smulweb imageSmulweb

Salad in a jar met koude kip, zoete mango en een koriandersmaak. De jar bevat ook plakjes tomaten om de salade niet zompig te maken. Bewaar in de koelkast en haal er minstens een uur voor gebruik uit om op kamertemperatuur te brengen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie
  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salad in a jar met kip mango en koriander op tafel.

  1. Kook de kipfilet vooraf in kippenbouillon of water met 2 kruidnagels, 1 knoflookteen en steranijs (of anijs uit een potje) tot het gaar is. Ongeveer 20 minuten is voldoende. Laat het afkoelen.
  2. Maak een dressing van 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, het sap van 1 limoen en peper/zout.
  3. Sluit de dressing af met in plakken gesneden tomaten zodat de salade niet zompig wordt.
  4. Voeg lente-ui in ringetjes, plakjes radijs, koriander, gesneden rode peper (zonder zaadjes), mango en koude kip in stukjes toe.
  5. Top alles af met Romaine sla en sluit de jar goed af. Bewaar de jar in de koelkast tot het gebruik en haal het minstens een uur voor gebruik uit de koelkast om de salade op kamertemperatuur te brengen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Kruiden Mango