- 1 Varkensdarm
- 900 g Jumbo Biologisch Rundvlees Kogelbiefstuk (jumbo)
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Boerenworst met bruine saus op tafel.
- Bak de spekjes uit in het bakvet van de gehaktballen en haal uit de pan.
- Bak in het braadvet met kerriepoeder en mosterdpoeder de ui, knoflook, wortels en selderij tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Voeg de spekjes en tomaat, platte peterselie, tijm, laurierblad, zout en peperkorrels toe en vul aan met de runderbouillon. Voeg de sherry toe.
- Laat het geheel zachtjes koken gedurende 30 minuten en zeef de bouillon.
- Laat de bouillon afkoelen.
- Verhit de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Bak de bloem tot deze gaar en bruin van kleur is.
- Voeg de getrokken bouillon toe en kluts met een garde tot een gladde saus (voeg indien nodig meer bouillon toe om te binden).
- Serveer de saus over de gehaktbal en garneer met peterselie.