Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Japanse sandwich met aardbeien (sando)

Japanse sandwich met aardbeien (sando)

hallo magazine badge hallo magazine

Brood in je toetje? Ja, hoor! Ook dat kan zoals je ziet in deze Japanse sandwich met aardbeien. Dit dessert wordt ook wel sando genoemd. Sneetjes sandwich met slagroom en aardbeien. Ziet er lekker uit en dat is het ook.

45 min bereiden nagerecht / dessert 4 personen

(2)

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 800 g aardbeien
  • 2 sneetjes sandwichbrood (pane per tramezzini, pak à 250 g)
  • 1 vershoudfolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Japanse sandwich met aardbeien (sando) op tafel.

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Maak de aardbeien schoon.
  2. Leg 1 snee brood op een stuk vershoudfolie. Bestrijk beide sneeën brood met ca. 1 cm slagroom. Leg de helft van de aardbeien met de punt omhoog op 1 snee brood en bedek met de rest van de slagroom. Leg er de 2e snee brood op met de slagroomkant naar beneden.
  3. Verpak de sando in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  4. Halveer de achtergehouden aardbeien en leg op en om de sando. Snijd de sando aan tafel in plakken.