Aardappellasagne

Aardappellasagne

Smulweb imageSmulweb

Een hartige aardappellasagne gevuld met gehakt, tomaat en kruiden. Maak een saus van ei, yoghurt en kaas en giet deze over de aardappelen. Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Het is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappellasagne op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes en leg ze in een grote pan met water. Dek af, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan en stoof de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en laat volledig bruinen. Voeg de gehakte tomaten, passata, ketchup, worcestersaus, het laurierblad en de kruiden toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen zonder deksel. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Neem een grote ovenschotel en leg een laagje gehakt op de bodem. Doe er een laagje aardappelen over. Herhaal tot het mengsel op is en eindig met een laagje aardappelen.
  5. Meng het ei, de yoghurt, de melk en de geraspte kaas. Giet deze saus over de aardappelschotel en werk af met extra kaas.
  6. Bak 25 minuten in de oven tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel