Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Hollandse stoofpotje op tafel met dit recept. Door het gebruik van ontbijtkoek en rozemarijn krijgt deze stoofpot net dat beetje extra smaak!

120 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollands stoofpotje op tafel.

  1. Snij het stoofvlees in grove stukken. Smelt een beetje boter in een braadpan. Zorg ervoor dat je pan groot genoeg is. Bak het vlees kort aan beide kanten aan.
  2. Voeg de bouillon, laurierbladeren, geperste knoflook en rozemarijn toe. Wees royaal met de rozemarijn. Laat dit op een zacht vuur 2 uur stoven. Roer om het halfuur de pan door.
  3. Voeg het zakje vleesjus toe en roer dit door het stoofmengsel. Snij de uien in halve ringen. Meng in een kom het gehakt met paneermeel en gehaktkruiden. Draai hiervan balletjes die iets groter mogen zijn dan soepballen. Voeg de uien en gehaktballen toe aan de stoofschotel. Laat dit een uur stoven.
  4. Snij de courgette en paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg de groenten bij het stoofpotje. Roer het mengsel door zodat de groenten en het vlees gemengd zijn. Laat dit ongeveer een half uur stoven op zacht vuur.
  5. Voeg een blikje tomatenpuree en een plakje ontbijtkoek toe aan de stoofpot om het vocht te binden. Snijd het plakje ontbijtkoek in stukjes en roer alles door elkaar. Als je braadpan bijna overstroomt, schep een deel van de groenten en vlees eruit en bewaar dit in een kom.
  6. Laat het stoofpotje nog een half uur op gemiddeld vuur koken. Serveer het stoofpotje met sneetjes wit brood, gekookte aardappelen of aardappelpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje