Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie

Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Er gaat niks boven een warme kom oosterse tomatensoep. Het geheime ingrediënt? Banaan! Met kerrie, tijm en basilicum breng je deze soep op smaak. Maak het af met yoghurtsaus, afgemaakt met koriander, bieslook en komijn.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Tomaten gepeld
  • 30 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie op tafel.

  1. Snipper de sjalot en de ui fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes. Prak de banaan fijn en besprenkel hem met citroensap. Meng lichtjes. Bereid de yoghurtsaus: snipper de koriander en het bieslook fijn, meng ze met de yoghurt, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout.
  2. Bak de fijngesnipperde ui en sjalot 1 minuut in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de verse blokjes tomaat, tijm, kerrie, basilicum, het bouillonblokje en 4 à 5 dl water. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  3. Haal de kookpot van het vuur. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix de soep. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, peper en zout.
  4. Schep de soep in borden en lepel in het midden van elk bord een flinke lepel yoghurtsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Fruit Banaan Tomatensoep