Ovengebakken schelvis met groentereepjes

Ovengebakken schelvis met groentereepjes

Smulweb imageSmulweb

Deze ovengebakken schelvis zit vol smaak en is makkelijk te bereiden. Gebakken met groentereepjes en besprenkeld met citroen, wijn en visfond. Afgemaakt met een heerlijke eidooier-roomsaus en geserveerd met gekookte aardappelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Schelvisfilet
  • 800 g Groentenmix met peen, bloemkool, broccoli

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ovengebakken schelvis met groentereepjes op tafel.

  1. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien in circa 10 minuten en dep ze goed droog. Snipper de sjalotten fijn. Pers het kwartje citroen. Snipper de kervel of peterselie fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt twee eetlepels boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog één minuut. Verdeel de groenten over een ovenschaal.
  3. Leg de schelvishaasjes boven op de groentereepjes en besprenkel ze met het citroensap. Overgiet met de wijn en de visfond. Verdeel twee eetlepels boter in klontjes over de schotel.
  4. Bak de schotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de visfilets na 15 minuten om en kruid met peper en zout.
  5. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  6. Haal de groenten en de vis uit de ovenschaal en houd ze warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje.
  7. Laat het braadvocht tot de helft inkoken. Klop intussen de eidooier en de room schuimig. Neem het steelpannetje van het vuur en meng er het eiermengsel onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Giet over de vis met groentereepjes.
  8. Bestrooi de visschotel met de fijngesnipperde kervel of peterselie. Serveer met de gekookte aardappelen.
eet smakelijk