Eenpans romige kip marsala

Eenpans romige kip marsala

Smulweb imageSmulweb

Wat je dus krijgt als je let op de klok, liefde in de pan, en smaakcombinaties om je vingers bij af te likken? Juist: een vollédig aftreksel van deze romige kip marsala met pasta. Staat in no-time op tafel en is dan ook nog eens ínsta-klaar, want ja, eenpans.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Marsala wijn

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Eenpans romige kip marsala op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de kip goudbruin.
  2. Bestrooi de kip met peper en zout, haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de resterende olijfolie toe en bak de ui en champignons, bestrooi met zout en peper.
  4. Bak tot de ui glazig en lichtbruin is onder regelmatig roeren.
  5. Leg de kipfilet terug in de pan en voeg de bouillon, room en Marsala toe.
  6. Breng aan de kook, voeg de (ongekookte) pasta toe en leg een deksel op de pan.
  7. Laat zachtjes koken tot de pasta al dente is, ongeveer 15-20 minuten, en roer regelmatig door.
  8. Als de pasta gaar is, roer dan de Parmezaanse kaas erdoor tot deze is gesmolten.
  9. Haal van het vuur en garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte