Schouderkarbonade met ui- champignonsaus

Schouderkarbonade met ui- champignonsaus

Smulweb imageSmulweb

Schouderkarbonade met ui-champignonsaus met paddenstoelen, tijm, laurier, cognac, witte wijn en room. Het vlees is gekleurd in de boter met peper en zout, daarna stoof je het vlees in de saus. Serveer gegarneerd met peterselie en tuinkers en met gekookte aardappelen. Gastronomisch genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Tijm vers
  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Schouderkarbonade met ui- champignonsaus op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in licht gezouten water.
  2. Smelt een klont boter in een braadpan. Kruid de karbonades met peper en zout. Leg de karbonades in de braadpan en bak op middelhoog vuur tot ze gekleurd zijn. Draai na een paar minuten het vlees om.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten of helften. Voeg eventueel extra boter toe aan de pan en voeg de knoflookpulp, paddenstoelen en uien toe. Bak rustig en schud af en toe op. Voeg gehakte tijm en laurierblad toe.
  4. Schenk een scheut cognac in de pan en flambeer de saus. Blus de pan met witte wijn en laat de saus een paar minuten doorkoken. Schenk de room erbij en voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Leg de karbonades opnieuw in de pan en dompel ze onder in de saus. Laat de saus een beetje inkoken terwijl het vlees gaart. Lepel de saus regelmatig over het vlees en draai deze om na ongeveer 5 minuten. Controleer na nog eens 5-6 minuten of het vlees gaar is.
  6. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus. Serveer de karbonades met ui-en champignonsaus met gekookte aardappelen, peterselie en tuinkers. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen