Kwarktaart met limoen

Kwarktaart met limoen

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse Kwarktaart met limoen is de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd. Een bodem van lange vingers gevuld met romige kwark en verse limoensap en rasp. Garneer de taart met schijfjes limoen en eventueel blaadjes munt.

15 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kwarktaart met limoen op tafel.

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
  2. Week de gelatine in koud water. Rasp van 2 limoenen de schil af. Alleen het groene gedeelte. Pers alle drie de limoenen uit.
  3. Verwarm het limoensap en los de uitgeknepen gelatine erin op (goed doorroeren)
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het limoensap met de gelatine erin een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte limoenschil toe. Goed mengen.
  5. Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven)
  6. Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
  7. Garneer de taart met schijfjes limoen. Eventueel kun je ook blaadjes verse munt gebruiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Kwarktaart