Rundvlees op japanse wijze

Rundvlees op japanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Rundvlees op Japanse wijze gemarineerd in teriyaki. Blancheer wortel, shiitake en mais en wok ondertussen de groenten met gember en knoflook. Bak het rundvlees 2 tot 3 minuten aan ether zijde en snij vervolgens in fijne plakjes. Serveer op een bord en geniet van de heerlijke smaken van Japan.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Rundvlees
  • 150 g Sojavlokken
  • 120 ml Mirin / Rijstwijn
  • 20 ml Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rundvlees op japanse wijze op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en bewaar in de koeling.
  2. Marineer het rundvlees 20 à 30 minuten in de teriyakimarinade.
  3. Schil en snijd de wortel in fijne schijfjes. Snijd de shiitake paddenstoelen in stukjes. Blancheer de minimaïs 10 minuten in kokend gezouten water.
  4. Dep het rundvlees af en verhit een antikleefpan of teppan yaki (hete bakplaat). Bak het rundvlees ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees en bestrijk het vlees met de marinade om het mooi te doen glanzen.
  5. Verhit de arachide-olie in een wokpan en wok de groenten samen met de gember en de knoflook.
  6. Versnijd het rundvlees in fijne plakjes.
  7. Verdeel de gewokte groenten over de borden en schik er de plakjes rundvlees op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees