Appeltaart met walnoot

Appeltaart met walnoot

Smulweb imageSmulweb

Met krokante walnoten en amandelen door het appel-suiker-kaneel mengsel en een vleugje cacaopoeder, smelt je weg in deze appeltaart. Bak hem ongeveer 60-75 minuten in de heteluchtoven en geniet van de heerlijke smaken.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appeltaart met walnoot op tafel.

  1. Bereid de appeltaart zoals staat aangegeven op de appeltaartmix.
  2. Ondertussen breek je de walnoten in je handen tot kleinere stukjes.
  3. Doe de stukjes walnoot en de geschaafde amandelen in een koekenpan (zonder boter) en rooster ze totdat ze wat donkerder van kleur worden.
  4. Als de noten geroosterd zijn, doe ze door het appel-suiker-kaneel mengsel en roer er 1 eetlepel cacaopoeder door.
  5. Bedek de bodem met een laag appelmengsel, strooi er nogmaals een beetje suiker en kaneel over. Herhaal dit totdat het appelmengsel op is.
  6. Maak je taart af door met het overige deeg mooie repen over de taart te leggen en die in te smeren met het resterende deel van het losgeklopte ei.
  7. Bak de taart ongeveer 60-75 minuten in de oven op 165 graden (heteluchtoven) en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart