Horrorcake met dode vingers (halloween)

Horrorcake met dode vingers (halloween)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke horrorcake, ideaal voor Halloween! De cake is gemaakt met chocolade, amarenenkersen en kirsch. Het glazuur is rood gekleurd en versiert met dode vingers. Trick or treat?

60 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Dr. oetker kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Horrorcake met dode vingers (halloween) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en voeg ze een voor een toe in een ruime kom. Gebruik een standmixer of handmixer. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg als laatste de kirsch toe en mix goed.
  3. Doe de chocoladenibs er pas op het laatst bij en spatel de amarenenkersen voorzichtig door het beslag. Zorg dat de kersen goed droog zijn en bebloem ze om zakken te voorkomen. Je kunt ook een laag beslag in de vorm doen, daarna een laag kersen, weer een laag beslag en weer een laag kersen voor een ander effect.
  4. Vul de vorm 2/3 om overstromen te voorkomen. Bak de cake ongeveer 65 minuten op 160 graden. Laat de cake na het bakken 20 minuten afkoelen in de vorm.
  5. Maak intussen het glazuur door 2 eetlepels poedersuiker en 1 lepel water te mengen. Voeg kleurstof toe en maak het zo rood als je wilt.
  6. Keer na de afkoeltijd de vorm om en laat de cake nog even staan. Brand de glazuurlaag met een lepel aan en laat het rustig sijpelen. Plaats dode vingerkoekjes in de kathedraal en breng wat glazuur aan op het bord.
  7. Geniet van je Halloween-cake!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Cake