Mijn lekkerste javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Mijn lekkerste javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Dit Javaanse pittige rundvleesstoofpotje is een ware smaaksensatie! Het vlees wordt in een mengsel van kruiden met kokosmelk gestoofd tot het lekker zacht is. Serveer het stoofpotje met rijst zodat je niks van de smaak hoeft te missen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Mijn lekkerste javaanse pittige rundvleesstoofpotje op tafel.

  1. Snij het vlees in stukjes.
  2. Verhit olie in de pan. Bak het vlees snel op hoog vuur rondom bruin.
  3. Kruid het vlees met zout.
  4. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en rode peper of sambal toe en bak alles mee tot lichtbruin.
  5. Voeg het laurierblad toe en bak ook even mee (verbetert de smaak).
  6. Bak kerrie madras, koenjit, sereh, korianderpoeder, djinten ook even mee tot alles lekker gaat geuren.
  7. Voeg geraspte kemirienoten en geraspte gemberwortel toe.
  8. Voeg kokosmelk, suiker en citroensap toe aan het vlees en breng alles aan de kook.
  9. Laat het vlees plm. 2-2 ½ uur sudderen tot het zacht is.
  10. PROEF! Voeg eventueel nog wat zout of suiker toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Zuivel Rijst Stamppot Hutspot Rookworst