Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Mijn lekkerste javaanse pittige rundvleesstoofpotje op tafel.
- Snij het vlees in stukjes.
- Verhit olie in de pan. Bak het vlees snel op hoog vuur rondom bruin.
- Kruid het vlees met zout.
- Voeg de gesnipperde uien, knoflook en rode peper of sambal toe en bak alles mee tot lichtbruin.
- Voeg het laurierblad toe en bak ook even mee (verbetert de smaak).
- Bak kerrie madras, koenjit, sereh, korianderpoeder, djinten ook even mee tot alles lekker gaat geuren.
- Voeg geraspte kemirienoten en geraspte gemberwortel toe.
- Voeg kokosmelk, suiker en citroensap toe aan het vlees en breng alles aan de kook.
- Laat het vlees plm. 2-2 ½ uur sudderen tot het zacht is.
- PROEF! Voeg eventueel nog wat zout of suiker toe.