Ragout van kip in romige kerriesaus

Ragout van kip in romige kerriesaus

Smulweb imageSmulweb

Ragout van kip in een romige kerriesaus met balletjes van gehakt, champignons, wortel en selder. Geserveerd met witte rijst. Een echte smaakexplosie voor op je bord. Liefde gaat door de maag!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Ragout van kip in romige kerriesaus op tafel.

  1. Schil de wortel en snijd deze in grove stukken, pel de sjalot, reinig de selder en snijd ook in grove stukken.
  2. Breng 2 liter water aan de kook doe er de groenten en het kruidentuiltje met de bouillonblokjes in.
  3. Wanneer het water kookt leg er de kippenpoten in en laat zachtjes koken voor 45 minuten tot het vlees goed gaar is en makkelijk van het bot komt.
  4. Bostel ondertussen de champignons en snijd die in plakjes.
  5. Haal de poten uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
  6. Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een noot en kook die in de bouillon tot ze bovendrijven. Haal ze uit de bouillon en houd aan de kant.
  7. Verwijder het vel van de poten en haal het vlees van de poten, snijd dit in hapklare brokken. Meet 700ml van de bouillon af.
  8. Maak een roux met de boter en de bloem en maak met de bouillon een dikke saus.
  9. Roer er de kerrie en de saffraan door en voeg de room erbij. Gaar in deze saus de champignons al roerend.
  10. Wanneer de champignons goed gegaard zijn roer er dan het kippenvlees en de balletjes aan toe en warm die goed op in de saus.
  11. Indien de saus te dun in kan men ze nog binden met wat maïzena aangelengd met wat bouillon.
  12. Dien op met witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte Sauzen