Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Ragout van kip in romige kerriesaus op tafel.
- Schil de wortel en snijd deze in grove stukken, pel de sjalot, reinig de selder en snijd ook in grove stukken.
- Breng 2 liter water aan de kook doe er de groenten en het kruidentuiltje met de bouillonblokjes in.
- Wanneer het water kookt leg er de kippenpoten in en laat zachtjes koken voor 45 minuten tot het vlees goed gaar is en makkelijk van het bot komt.
- Bostel ondertussen de champignons en snijd die in plakjes.
- Haal de poten uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
- Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een noot en kook die in de bouillon tot ze bovendrijven. Haal ze uit de bouillon en houd aan de kant.
- Verwijder het vel van de poten en haal het vlees van de poten, snijd dit in hapklare brokken. Meet 700ml van de bouillon af.
- Maak een roux met de boter en de bloem en maak met de bouillon een dikke saus.
- Roer er de kerrie en de saffraan door en voeg de room erbij. Gaar in deze saus de champignons al roerend.
- Wanneer de champignons goed gegaard zijn roer er dan het kippenvlees en de balletjes aan toe en warm die goed op in de saus.
- Indien de saus te dun in kan men ze nog binden met wat maïzena aangelengd met wat bouillon.
- Dien op met witte rijst.