Kruidige rabarberjam (kaneel steranijs vanille en citroen)

Kruidige rabarberjam (kaneel steranijs vanille en citroen)

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte rabarberjam met kaneel, steranijs, vanille en citroen. Perfect op een geroosterde boterham, cracker of broodje, of als extraatje bij een stuk kaas. Simpelweg verrukkelijk!

15 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidige rabarberjam (kaneel steranijs vanille en citroen) op tafel.

  1. Snijd de boven- en onderkant van de rabarber eraf en verwijder de draden tegelijkertijd. Snijd de rabarber in stukjes. Was de rabarber en doe de stukjes met een bodempje water in een grote pan.
  2. Voeg het kaneelstokje en de vanillepeul toe aan de rabarber. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Doe het rasp en sap bij de rabarber in de pan. Voeg ook de steranijs toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Laat dit geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de geleisuiker toe en roer goed door. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten koken.
  5. Haal het kaneelstokje, vanillepeul en steranijs eruit. Doe de jam in schone potjes.
  6. Zet de potjes zo'n 10 minuten op de kop zodat ze vacuüm trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Citroen