Sweet potato chickpea buddha bowl

Sweet potato chickpea buddha bowl

Smulweb imageSmulweb

Een kleurrijke zoete aardappel-chickpea buddha bowl, geroosterde zoete aardappel en bimi uit de oven, gebakken kruidige kikkererwten en boerenkool uit de pan, en daarbovenop tahinsaus aangemaakt met ahornsiroop en citroensap.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sweet potato chickpea buddha bowl op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in kwarten en de ui in grove stukken. Meng met de kokosolie en peper en zout. Zet in de oven en voeg na 10 minuten de bimi toe. Laat nog 15 minuten in de oven staan, of tot de aardappels gaar zijn.
  2. Mix de kikkererwten met alle kruiden. Verhit een koekenpan, voeg wat olie toe en bak de erwten ongeveer 8 tot 10 minuten. Voeg de boerenkool de laatste twee minuten toe en bak goed mee.
  3. Maak de tahin aan met maple syrup en citroensap. Voeg eventueel wat water toe.
  4. Snijd de zoete aardappel in grove stukken en verdeel het over kommen, samen met de ui en bimi. Schep het kikkererwtenmengsel erover en maak af met tahinsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden Fruit Citroen Citroensap