Victoria sponge bloementaart met vulling en roosjes van botercreme

Victoria sponge bloementaart met vulling en roosjes van botercreme

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze prachtige Victoria sponge bloementaart. De luchtige cake is gevuld met een heerlijke botercrème en de decoratieve roosjes zijn gemaakt van diezelfde crème. Laat de cakes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het besmeren van de botercrème en het decoreren van de taart.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Victoria sponge bloementaart met vulling en roosjes van botercreme op tafel.

  1. Klop de boter zacht en romig.
  2. Voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig.
  3. Roer de eieren en het vanille extract los in een andere kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot het helemaal is opgenomen.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan het mengsel samen met de melk. Spatel het bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles is opgenomen.
  5. Verdeel het beslag over twee vormen van 20 centimeter. Als je geen 2 vormen in deze maat in je bezit hebt, kun je ze natuurlijk ook na elkaar bakken in dezelfde vorm.
  6. Bak de cakes in 20-25 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.
  7. Laat de cakes helemaal afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Zuivel Bakken