Pittige franse winterse maaltijdsoep garbure met een spaans tintje

Pittige franse winterse maaltijdsoep garbure met een spaans tintje

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Franse winterse maaltijdsoep, genaamd garbure met een Spaanse tint. De soep bevat onder andere wortelen, groene kool, prei en gepasseerde tomaten. Door de chorizo heeft de soep een pittige nasmaak. Dit kan niet ontbreken in de keuken!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Knolselderij
  • 250 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittige franse winterse maaltijdsoep garbure met een spaans tintje op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan.
  2. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Voeg de blokjes gerookte ham of spek toe en bak even mee tot ze bruin kleuren.
  4. Voeg het laurierblaadje, de wortelen en de knolselderij toe en laat die een paar minuten meebakken.
  5. Doe de gesneden paprika, groene kool en de prei erbij en bak ook heel even mee.
  6. Blus af met de rode wijn. Voeg nu de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder, gepasseerde tomaten en de goed uitgelekte witte bonen toe en nog zoveel water dat de groenten net onder staan.
  7. Laat alles minimaal 1 uur zachtjes koken.
  8. Doe nu de stukjes chorizo in de pan en laat nog minimaal 20 minuten zachtjes koken.
  9. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper of met een verkruimelde vleesbouillontablet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep