Enchilada saus

Enchilada saus

Smulweb imageSmulweb

Een zachte en kruidige enchilada saus. Tomaten, knoflook en oregano worden gepureerd en gemengd met komijn en bouillon. Voeg bloem toe bij hete olie en roer. Voeg chilipoeder toe. Giet de saus erbij, breng op smaak met suiker, cacao en zout en laat 15 minuten koken, waardoor de saus nog voller van smaak wordt.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Enchilada saus op tafel.

  1. Meng de knoflook, de gedroogde ui, de oregano en de komijn met de tomatenstukjes en de bouillon.
  2. Mix alles met de staafmixer of blender tot een gladde saus.
  3. Verhit de olie en roer het chilipoeder erdoor. Bak kort.
  4. Voeg de bloem toe en laat het een minuutje pruttelen.
  5. Giet de saus erbij.
  6. Breng op smaak met de suiker, cacao en zout.
  7. Laat het geheel op een zacht vuur 15 minuten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans Sauzen