Fine champagnesaus

Fine champagnesaus

Smulweb imageSmulweb

Een luxe en heerlijke champignonsaus; madeirawijn, cognac en room, en vergeet de versgeraspte truffel niet. Serveer bij een mooi stukje vlees of vis en combineer met groente.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Fine champagnesaus op tafel.

  1. Stoof de sjalot en knoflook aan in een klontje boter.
  2. Voeg champignons, witloof, tijm en laurier toe en bak enkele minuten mee.
  3. Blus met cognac en roer de mosterd erdoorheen.
  4. Giet de kalfsfond erbij en kook in voor de helft. Voeg de room toe en breng op smaak met zwarte peper. Kook nog enkele minuten in.
  5. Zeef de saus en breng op smaak met zout.
  6. Werk de saus af met een beetje versgeraspte zwarte truffel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen