Luxe zalm cannelloni ovenschotel

Luxe zalm cannelloni ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker in een luxe jasje! Zalm, baby spinazie, dille, gruyere, parmezaan, creme fraiche… even de oven in en smullen maar. De krokante korst van kaas maakt het helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Luxe zalm cannelloni ovenschotel op tafel.

  1. Leg de zalmfilet op een ingevette bakplaat en gaar in de oven 10 minuten op lage temperatuur van 100 graden. Haal visfilet van de bakplaat en pluis met je vingers uit elkaar tot vlokken.
  2. Warm de oven nu voor op 180 graden, neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Doe olijfolie in een koekenpan en bak uiensnippers en knoflook glazig. Voeg de baby spinazie toe en roerbak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer er dan de kookroom, nootmuskaat, dille, dragon, citroenschil en citroensap door. Verdeel dit mengsel in twee delen.
  3. Meng de ene helft van het spinaziemengsel met de zalmflokken, bewaar de andere helft. Neem een theelepel en vul daarmee de cannellonibuisjes met het zalmmengsel.
  4. Meng nu de geraspte belegen kaas, creme fraiche, eierdooiers met de andere helft spinaziemengsel. Doe de helft hiervan in de ovenschaal, leg de gevulde cannellonibuisjes daarop. Verdeel de andere helft van het spinaziemengsel daarover. Rasp er de parmezaan of pecorino over. Bedek met folie, zet in de oven en bak ongeveer 25 minuten tot het gaar is.
  5. Verwijder de folie, zet de oven op de grillstand en geef hem 1 minuut een flinke tik tot bovenlaag mooi krokant en bruin is. Garneer met een takje groen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Ovenschotel