Zacht romige stamppot zuurkool van petra

Zacht romige stamppot zuurkool van petra

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke stamppot zuurkool van Petra met knapperige spekreepjes en appelsnippers. Geserveerd met warme worst en knapperig ontbijtspek.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zacht romige stamppot zuurkool van petra op tafel.

  1. Verhit de olie of de boter in de pan waarin je de zuurkool gaat koken. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de uisnippers toe en bak deze even mee. Roer de appelsnippers erdoor.
  2. Voeg de met 2 vorken losgemaakte zuurkool, laurierblad, jeneverbessen, zwarte peper en de suiker toe. Meng alles goed door elkaar. Giet de wijn of de appelsap erbij en breng de zuurkool aan de kook.
  3. Laat de zuurkool op een laag vuur in een open pan in plm. 20 minuten gaar worden. Het vocht moet dan verdwenen zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als de zuurkool te droog dreigt te worden. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snij deze in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar in weinig water met zout. Laat de aardappels goed droogstomen. Doe de crème fraîche bij de aardappels en stamp de aardappels samen met de zuurkool door elkaar. Gebruik hiervoor de aardappelstamper of mixer (geen staafmixer dan wordt het kauwgom).
  5. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan bruin en knapperig. Verwarm de worst volgens de gebruiksaanwijzing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Zuurkool Zuurkoolstamppot