Progrestaart

Progrestaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Progrestaart is een waar spektakelstuk op tafel! Twee lagen zoete meringue met daartussen een laag slagroom met nougatine en een chocoladedecoratie er overheen. Dit is het perfecte dessert voor een gezellig etentje.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Progrestaart op tafel.

  1. Splits het eiwit van het eigeel.
  2. Teken op het vetvrije bakpapier 2 grote cirkels met behulp van een omgekeerd dinerbord.
  3. Klop het eiwit van de 6 eieren stijf met een mixer. Voeg halverwege 360 gram suiker toe en mix door totdat het eiwit niet stijver wordt.
  4. Verdeel dit mengsel over de twee cirkels op het vetvrije bakpapier.
  5. Bak deze in de voorverwarmde oven op 125 graden gedurende 2 uur, of totdat de meringues droog zijn.
  6. Klop de slagroom stijf in verschillende porties. Voeg per 500 ml slagroom 2-3 eetlepels suiker toe.
  7. Breng een dikke laag slagroom aan op 1 meringue en leg de andere meringue er bovenop. Smeer slagroom aan de buitenzijde van de koeken.
  8. Bedek de buitenzijde met nougatine.
  9. Breng ook op de bovenste meringue een dekkende laag slagroom aan. Versier de buitenrand met mooie toefjes.
  10. Smelt de chocolade au bain marie en breng dit aan op de taart. Maak met een vork voorzichtig strepen in de slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Progrestaart