Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Progrestaart op tafel.
- Splits het eiwit van het eigeel.
- Teken op het vetvrije bakpapier 2 grote cirkels met behulp van een omgekeerd dinerbord.
- Klop het eiwit van de 6 eieren stijf met een mixer. Voeg halverwege 360 gram suiker toe en mix door totdat het eiwit niet stijver wordt.
- Verdeel dit mengsel over de twee cirkels op het vetvrije bakpapier.
- Bak deze in de voorverwarmde oven op 125 graden gedurende 2 uur, of totdat de meringues droog zijn.
- Klop de slagroom stijf in verschillende porties. Voeg per 500 ml slagroom 2-3 eetlepels suiker toe.
- Breng een dikke laag slagroom aan op 1 meringue en leg de andere meringue er bovenop. Smeer slagroom aan de buitenzijde van de koeken.
- Bedek de buitenzijde met nougatine.
- Breng ook op de bovenste meringue een dekkende laag slagroom aan. Versier de buitenrand met mooie toefjes.
- Smelt de chocolade au bain marie en breng dit aan op de taart. Maak met een vork voorzichtig strepen in de slagroom.