Pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie

Pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie

Smulweb imageSmulweb

Wat denk je van een overheerlijke pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie? Perfect voor een regenachtige dag. Verwarm de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 minuten op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Pastinaak
  • 200 g Knolselderij
  • 1 tl Anijszaad Gemalen
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie op tafel.

  1. Verwarm de boter in een soeppan.
  2. Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 minuten op laag vuur goudgeel en zacht.
  3. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe.
  6. Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 minuten en voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 minuten draaien.
  9. Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Pastinaak