- 600 g Pastinaak
- 200 g Knolselderij
- 1 tl Anijszaad Gemalen
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselie-olie op tafel.
- Verwarm de boter in een soeppan.
- Bak hierin de knoflook en ui in 10-15 minuten op laag vuur goudgeel en zacht.
- Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm voor de gekruide pastinaak op halfhoog vuur de olijfolie en boter en voeg de specerijen en pastinaak toe.
- Bak de pastinaak zachtjes goudbruin in 5-8 minuten en voeg de laatste minuut de knoflook toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer intussen voor de peterselie-olie alles met een snuf zout in de blender en laat deze 2 minuten draaien.
- Schenk de soep in kommen, leg wat gekruide pastinaak in het midden en druppel wat olie over de pastinaaksoep.